Historie

Publicatie weekblad Actief april 2020

Ons bedrijf is opgericht in maart 1923 door Kornelis Wagenaar. Hij begon toen een timmerbedrijf aan de Singel in Garyp. In die tijd bouwde hij boerderijen, scholen en woonhuizen. Hij was een gedreven man en kon toen het nodig was maar moeilijk het stokje overdragen, tot op hoge leeftijd bleef hij werkzaam.

In 1958 moest hij toch een stap op zij doen en nam zijn zoon Wierd-Sjoerd het stokje over. In 1962 verhuisde het bedrijf naar zijn huidige locatie aan de Inialoane 23 in Garyp waar meer ruimte beschikbaar was. Er kwamen goede maar ook slechte tijden. In de jaren 80 kwam de crisis en ging het bedrijf door een diep dal. Op dat moment kwam zoon Sjoerd-Wierd op 21 jarige leeftijd voor de moeilijke keus te staan, het bedrijf doorstarten of er een streep doorhalen.

Hij koos voor de doorstart in maart 1983 en moest in een moeilijke crisistijd het bedrijf weer opbouwen. Er kwamen weer betere tijden met mooie opdrachten en meer personeel. Samen met zijn vrouw runt hij tot op de dag van vandaag het bedrijf. In 2004 is er een nieuwe grote moderne werkplaats met opslag gebouwd op de bestaande locatie en in 2015 hebben we een geheel nieuwe kantoorruimte in gebruik genomen. Hiermee zijn we weer goed toegerust voor de toekomst.

Inmiddels is de 4e generatie, Kees-Jan Wagenaar, toegetreden als mede vennoot in ons familiebedrijf en bouwen we verder door.